Over Bosuitjes

Mijn naam is Sander Schotten, ik ben geboren in Groet, op de grens van de breedste duinen van Nederland, polder, dijk en strand. Al mijn hele leven ben ik erg geïnteresseerd in de natuur. Als kind was ik altijd buiten te vinden. Met laarzen aan in de sloot op zoek naar kikkers, of hoog in een boom kijkend naar vogels. Als ik maar vies thuis kwam was het goed! Mijn liefde voor de natuur is toegenomen bij scouting, waar ik van jongs af aan lid ben en nu nog steeds zeer actief ben als vrijwilliger.

Toen ik na een verkeerde studiekeuze (ICT) in 2011 opnieuw op zoek ging naar een opleiding kwam de particuliere buitensportopleiding van 'de Voshaar' op mijn pad. 

Tijdens de opleiding tot Buitensportinstructeur ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van hiken en overlevingstechnieken met de specialisatieopleiding 'Hike & Survival Instructor'. Na deze opleiding heb ik mij verder toegespitst op het gebied van overlevingstechnieken en natuureducatie met de cursus 'Nature & Wildlife Guide'. Hiervoor ben ik in 2014 twee maanden naar de Canadese 'Rocky Mountains' geweest voor een opleiding tot wildernisgids.